Pár kínzó kérdés…
Szóval az az apropó, hogy az imént lemenve egy kis levegőre, és épp 150ml-es kisdobozos lájtkólát osztogatnak az irodaház bejáratánál. Én nem szeretem amúgy az édesítőszeres vackokat, mert megérzem bennük azt a bizonyos aszpartám-ízt, és kiráz tőle a hideg… A gond nem is ezzel van, mert persze, tuti megtérül nekik, mert mondjuk 10 emberből lesz kettő, aki ezek után ilyet fog venni, mert neki mondjuk ízlik. Hanem…
A lájtkóla lényege ugye az, hogy csak nagyon kevés kalóriát tartalmaz, és nincs benne cukor. Helyette van viszont 3 féle édesítőszer, köztük aszpartám. De még nem is az aszpartám a lényeg. Hanem színezék is van benne, ami meg karamell. Miből is készül a karamell? Cukorból… Akkor most nem értem. Kicsit azért ellentmondásos.
A másik ellentmondás a lájtkólával kapcsolatban leginkább gyorséttermekben figyelhető meg. A delikvens megeszik például egy dupla burgeres extra menüt, nagy burgonyával, egy csomó koleszterinnel és még ki tudja mivel, alapból sem kis darab már, és mit iszik hozzá? Természetesen lájtkólát, abból is jó nagyot… Hátőőőizééé…
Egészségünkre(?)!
0 hozzászólás