Ma kicsit másképp

Vie dans Grille, avec Forte Aromatique, Mixte Combiné á lá Verité
(elborult fikció)

Hozzávalók:
– bármi, ami megtalálható a közvetlen környezetünkben;
– egy nagy fazék;
– türelem és sok-sok idő.

Elkészítése:

Végy egy kis általános iskolai piszkálást, keverd hozzá harmadikos kortól a „szivatnivaló” megtisztelő kitüntetését, majd keverd nyolcadik végéig. Ekkor önts hozzá 3 év kollégiumot, reszelj rá fennhéjázó, fővárosiakat lenéző vidékiekből egy fél gerezdnyit, majd a végén cseppents hozzá annyit, hogy egy pici kiszaladjon.

Lassan adj hozzá fél évre elegendő sznob környezetet, majd lobbanás után egy hónapra jegeld le. Dobj bele pár újdonságot. Ekkor vedd alacsonyabb lángra, és hadd rotyogjon pár hónapot. Aztán lassan kavargasd egy bő másfél évig, és hirtelen tekerd föl a lángot, míg megintcsak ki nem szalad.

Kicsit hagyd fortyogni, majd önts hozzá 4 napig finom, hűs forrásvizet apró cseppekben, míg az egész le nem ül az edény aljára, és szép narancsszínt nem ölt. Várj pár napot, és egy váratlan pillanatban az egész ragyogó színbe burkolózik. Majd pár hét elteltével csavarj rá egy kevés, még zöld citromot, ettől rögtön fényét veszti, és megsavanyodik.

Ezután hagyd állni a saját levében, fedő alatt úgy két évig. Időnként nézz rá, hogy mennyire száradt ki, és ha már nagyon úgy látszik, akkor cseppenthetsz hozzá egyetlen cseppet a korábbi forrásvízből, de nem többet. Ha letelt a pihentetési időszak, gyújts alá ismét, és adj hozzá némi kerti zöldséget, fél evőkanál bálnazsírt, és keverd pár hónapig.

Amikor már megfelelő állagú, és kellőképpen simára van keverve, adj hozzá egy kevés fekete ürömöt, ami az elején megédesíti, de végtére is keserűvé teszi az egészet. Lassú tűzön finoman párold egy darabig, majd adj hozzá fél marék elégedetlenséget, 4 teáskanál piszkálódást, szórd meg rosszindulattal, csurgass hozzá tehetetlenséget, majd egy óvatlan pillanatban dobj bele 1 csomó kellemetlenséget. Lassan forrald úgy 3 évig. Az ősz beköszöntével vedd ki az ürömöt az edényből, már kiadta az ízét.

Keverd el jól egy pohár hideg vízzel, és hagyd állni egy rövid időt, míg megszívja magát. Ekkor keverj hozzá kevés tejszínt és egy csepp kávét, némi alkohollal, és várd meg, míg a tejszín kicsapódik. Ekkor fölözd le, és hagyd pihenni tovább.

Ha már kicsit leülepedett, kezd el szorgosan kavarni, nehogy odakapjon az alja, majd dobj bele pár kellemes percet és jégkockát, és hagyd, hogy ezek elolvadjanak. Dobj bele egy kevés változatosságot, szórd meg finoman elérhető vágyakkal, majd öntsd nyakon egy adag áskálódással. Ha jól csináltad, némi pihentetés után piszkáld meg egy kicsit, és láthatod majd, ahogy elkezd szépen, folyamatosan gyöngyözni a teteje, majd kifut az edényből.

Ekkor adj hozzá kevés borókát és csavard bele egy narancs levét. Innentől elvileg készen van, és ízesítheted ízlés szerint.

Jó (l)étvágyat!

Kategóriák: BlogPublikáció

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük